“Mariska en Hans hebben opgetreden op mijn 50ste verjaardagsfeest. Toen ik Mariska ontmoette en ze enthousiast over MusicaRosa vertelde, wist ik dat ik hen graag wilde op mijn feest.  Hun optreden, wat thuis plaatsvond, was heel bijzonder.  De kinderen van 14, 8 en 5 jaar oud, die er ook waren werden op een heel fijne manier betrokken.
Ze vertellen er nu enthousiast over. Ook voor de volwassenen was het prachtig. Sommige mensen waren geraakt en volgens mij vond iedereen die er was het mooi.
Mariska en Hans dank jullie wel dat mijn verjaardag zo indrukwekkend is geweest. Voor mij is het een fijne blijvende herinnering.”
Ellen Joling, Opende

“Recensie 29 juni 2018 – Stijlvolle muziek bij afscheidsreceptie dokterspraktijk

STRIJEN – Honderden mensen stonden in de rij om afscheid te nemen van mijn vader, huisarts Hans van der Louw uit Strijen.
Na 60 jaar sloot de praktijk, ooit geopend door mijn grootvader, haar deuren.
Speciaal voor deze gelegenheid was er een receptie voor alle patiënten, vrienden en familieleden.

Muziek was een belangrijk onderdeel van deze dag. Reden: mijn ouders houden zich hier nooit zo mee bezig en wilden geen band of dj.
Ik was van mening dat er wel een achtergrondmuziekje nodig was. Ik kende Mariska en Hans nog van de bruiloft van een vriendin, anderhalf jaar eerder.
Onder de indruk van hun mooie samenspel in de kerk in Limburg heb ik toentertijd hun nummer gevraagd.
Gelukkig konden zij vrij maken om een hele dag naar Strijen te komen.

De hele middag speelden ze stijlvolle achtergrondmuziek. In de avond bij het feest enkele up tempo nummers.
Ook hadden ze op mijn verzoek de nummers Here comes the sun en How to save a Life ingestudeerd, twee nummers die passen bij mijn ouders en hun werk de afgelopen jaren. Het was prachtig en iedereen genoot zichtbaar van de muziek.

Ze hadden een extra speaker meegenomen, waardoor de wachtende patiënten aan de andere kant van het huis ook mee konden luisteren.
Meerdere malen is gevraagd waar deze schitterende muziek vandaan kwam. Het muzikale duo was de perfecte toevoeging aan deze dag.
We kijken én luisteren hier met plezier naar terug.”
Cobine van der Louw

“Op 9 juni hielden we ons 40 jarig huwelijksfeest. Een half jaar na onze officiële trouwdag, 9 december, want toen waren we in Suriname. Daarom hadden we ook een Surinaams tintje op ons feest. We zijn MusicaRosa op internet tegengekomen. Het sprak ons direct heel erg aan. Wat een zangtalent heeft Mariska, en prachtige pianobegeleiding. Het was super om met hen te werken, ze dachten met je mee. Reageerden ook heel snel op vragen.
We hebben genoten van hun optreden. Tijdens onze dankdienst hebben ze speciaal voor ons een lied ingestudeerd wat voor ons heel veel waarde had, namelijk het lied ‘Thank You’. Het heeft ons erg ontroerd hoe mooi Mariska dat zong. Tijdens het eten ook hele mooie liedjes, zelfs met onze kleinkinderen.
Ze maakten het voor iedereen een feest. Tijdens het feest ‘s avonds prachtige luisternummers en ook heerlijke dansnummers.
We hebben zoveel complimenten gekregen van onze gasten. En ook onze kinderen en kleinkinderen hebben genoten. We kunnen er met dankbaar gevoel van nagenieten. We kunnen MusicaRosa van harte aanbevelen.
Super enthousiast en Top muzikanten.”
Pier en Thea Groen

“Als ik Mariska en Hans hoor denk ik vaak: ‘Wat een geschenk, wat een zegen, als je zó muzikaal bent.’
De manier waarop Mariska zingend contact maakt met de luisteraars, is prachtig; en goed afgestemd op de gelegenheid en het repertoire.
En ik vind de arrangementen, de pianobegeleiding en de tweede stem van Hans ook geweldig.
Kortom: warm aanbevolen!”
Magda Bootsma

“Review zondagmiddagconcert MusicaRosa 19-02-2017
De foto van Mariska-in-actie onder het programmablad van 19 februari is gemaakt in de Theresiakapel in Hoogkerk, het vorige concert van MusicaRosa, september vorig jaar. Toen dacht ik al dat ik dit vaker wilde meemaken. De manier waarop Mariska zingt is pakkend en boeiend. Nummers van Ramses Shaffy (Mens, durf te leven en Laat me) komen ineens over omdat Mariska in staat is haar publiek mee te trekken door zingend te acteren. Ook bij het nummer ‘Het is over’ met tekst van Annie M.G. Schmidt moest ik ineens denken: Hé, nou snap ik het. Begeleidend pianospel is iets wat lang niet iedere pianist beheerst, voor toonkunstenaar Hans Kaldeway echter een koud kunstje. MusicaRosa, een muzikale eenheid. Het sfeervolle kerkje van Feerwerd, de gastvrijheid van de kerkcommissie, de vele brandende kaarsjes en de Glühwein deden de rest.”
Maarten Dollekamp, Vries

“Voor de vaste fans van MusicaRosa was het een buitenkansje, het concert op 19 februari in het kerkje van Feerwerd. Normaal treedt dit muziekduo, bestaande uit Mariska Oostijen (zang) en Hans Kaldeway (vleugel) alleen op besloten bijeenkomsten op, zoals bruiloften, (familie-)feesten en begrafenissen. Het publiek was daarom in ruime mate toegestroomd en de kerk zat dan ook vol.
De verwachtingen werden niet teleurgesteld. Pittige songs, zoals ”Mercy” (Duffy) en ”It’s a good day” (Cyrille Aimee) werden door Mariska met verve gebracht, opgestuwd door het pianospel van Hans. Maar ook meer ingetogen nummers passeerden de revue, waarbij het nummer ”Dwaal” (Angela Groothuizen) een gevoelige snaar raakte door het onderwerp ”dementie” te bezingen.
Een afwisselend programma, waarbij de a capella delen de meeste indruk maakten door de loepzuivere zang van de zangeres. Na de pauze (met de altijd charmerende warme wijn), liet Hans zich ook van zijn vocale kant horen; zo vulde hij bij het nummer ”Chains” (Carole King) de tweede stem in en kleurde daarmee het muziekpalet van MusicaRosa verder in. Met de keuze voor ook Nederlandstalige nummers bleek het duo dicht op de huid te kruipen van het publiek. In de toegift ging het zelfs een stapje verder door het alom bekende ”Hallelujah” van Leonard Cohen ook in het Fries te brengen. De uit Friesland toegestroomde fans, -maar natuurlijk ook de Groningers-, konden dat zeer waarderen en zongen het refrein van harte mee.”
Liesbeth van Hoffen, Groningen

“Mariska en Hans hebben het talent je het gevoel te geven dat ze enkel voor jou optreden. Zijn gevoelige pianospel en de manier waarop zij vol emotie de teksten van de nummers over weet te brengen, kan haast niet anders dan je raken. Hoe vaak in mijn leven heb ik ‘True colors’ van Cyndi Lauper wel niet gehoord, maar toen Mariska het zong hoorde ik voor het eerst écht de woorden en kon ik tot me door laten dringen hoe mooi die tekst eigenlijk is. Dat talent maakt MusicaRosa zo geschikt voor speciale gelegenheden, of dat nou feestelijke gelegenheden of droevige zijn. Ze weten de juiste snaar te raken met hun prachtige muziek en hun betrokkenheid.”
Martien Versteegh

“Het was een prachtig concert vanmiddag in Feerwerd!
Mijn vakantiedag méér dan waard 😉
Ontroering, een lach en bovenal bewondering voor jullie twee. Bedankt!”
Anja Vendrig

“MusicaRosa heeft al drie keer opgetreden in onze Theresiakapel. Het duo brengt een afwisseling van vrolijke en gevoelige nummers. Zangeres Mariska en pianist Hans voelen elkaar naadloos aan en als publiek voel je je echt onderdeel van wat er op het podium gebeurt. De tweede stem die Hans regelmatig inbrengt, maken dat de liedjes nog meer binnenkomen bij de toehoorders. Een echte aanrader voor liefhebbers van luistermuziek.”
Allert van der Hoeven

“Zo nu en dan maak je in het leven iets mee waarvan je achteraf zegt dat je het ‘voor geen goud’ had willen missen. Dat gevoel hadden de vrienden, kennis en toevallige passanten die erbij waren toen Mariska en Hans zongen en speelden ter gelegenheid van de 68e verjaardag van mijn langdurig zieke vader. Genieten in zijn uitzichtloze situatie is al heel lang niet zo gemakkelijk meer, maar die middag deed hij het met volle teugen. Het kleine, intieme concert van elf nummers die stuk voor stuk dicht bij hem staan en adembenemend mooi werden vertolkt door twee prachtige en betrokken muzikanten staan voor altijd in zijn geheugen gegrift. En in het onze.”
Joop Daggers

“Hoi Mariska en Hans,
Een paar dagen na mijn verjaardagsfeest geniet ik nog steeds na. Jullie optreden heeft de avond tot iets bijzonders gemaakt. Van jong tot oud waren de mensen enthousiast! Dit was hartverwarmend. Alsnog heel hartelijk bedankt en vast tot
ziens!”
Ellen

“Zondag 21 februari!!! Buiten koud nat en heeeeeel veeel wind op weg van Meppel richting Molkwerum als echte fans van MusicaRosa!!! Heeerlijk genoten in ‘n pracht klein intiem kerkje in dit Friese plaatsje van een geweldig concert van MusicaRosa. Mariska & Hans bedankt!!!!”
Martilde Kuiper

“Hans en Mariska, wat fantastisch dat jullie wilden optreden voor Lichtjesdag Groningen.
Tijdens Wereld Lichtjesdag wordt aandacht gevraagd voor kinderen die overleden zijn maar ook voor hun ouders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s en alle anderen mensen die zich verbonden voelen. Een avond met veel emotie waar mooie passende muziek bij hoort. Daar hebben jullie voor gezorgd. Wat het zo bijzonder maakte is dat jullie zang en pianospel prachtig klonk bij de barokke vijver in het Noorderplantsoen. Het was ontzettend koud maar met o.a. het prachtig gezongen Precious Child werden harten verwarmd.
Mede door jullie optreden is het een mooie, ingetogen avond geworden. Heel veel dank namens alle ouders, broers, zussen en andere aanwezigen.
Tot volgend jaar.”
Claudia Geenen, www.lichtjesdaggroningen.nl

“Kippenvel…….wat hebben jullie de herdenkingsdienst in Stilleweer prachtig muzikaal omlijst. Dank jullie wel. Mede dankzij jullie was het een heel indrukwekkende herdenkingsdienst. Dank!”
Patricia, Appingedam

“Gedenken en ontmoeten…
25 oktober hadden wij onze jaarlijkse herdenkingsavond met als thema ‘Zo stil in mij’
Op deze avond werden er woorden gesproken van troost, kaarsjes aangestoken bij het noemen van onze dierbare overledenen en er klonk muziek.
Dit jaar verzorgde MusicaRosa deze avond met mooie liederen, passend bij ons thema.
Het was ingetogen en erg mooi.
Wij hebben deze avond als zeer warm en waardevol ervaren.”
Horizon Uitvaartverzorging

“Op woensdag 14 oktober was er een bijzondere activiteit voor het Jonge Bedrijven Netwerk Groningen.
Het was de eerste bijeenkomst waar werd samengewerkt met het JBN Fryslân en JBN Drenthe. Een mooie zet richting kruisbestuiving en de versterking van elkaars organisaties.
De opzet was vrij simpel: speeddaten met elkaar en daarna gezellig borrelen. Dat laatste wilden we iets meer cachet geven. Mariska is lid van het JBN Groningen en daarom viel de keuze al snel op een uitnodiging voor haar en Hans.
Ze openden de borrel met het prachtige lied ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij waar ze de volledige aandacht voor kregen. Iedereen stond in stilte te luisteren en te genieten.
Uiteraard was er daarna aandacht voor een drankje en verdere gesprekken tussen elkaar en speelden Hans & Mariska op de achtergrond verder. Dit zette een hele fijne sfeer neer. De genodigden bleven anders dan bij andere activiteiten lang bij de borrel hangen. Af en toe neuriede iemand een liedje mee, complimenten werden gestrooid naar het duo en toen we de borrel aan het afsluiten waren kregen Mariska en Hans nog een terecht warm applaus.
We hebben veel goede reacties gehad op deze invulling. Het maakte de borrel warm en levendig. Zoals het duo zelf ook speelde “it’s got to be perfect, it’s got to be worth it, it’s got to be peeeeeeerfect”.”
Daphne Veldman, Jonge Bedrijven Netwerk Groningen

“Op vrijdag 21 november 2014 verzorgde MusicaRosa de muzikale omlijsting van de talkshow ‘Onderweg naar het Huis van Morgen’ die werd georganiseerd door de Rijksuniversiteit Groningen en de Gemeente Groningen in het kader van het Let’s Gro Festival
Als een echte DWDD-huisband kreeg MusicaRosa de handen op elkaar voor de creatieve, inventieve en kundige wijze waarop muzikaal commentaar werd gegeven op de verschillende discussieronden. Ook voorafgaand en na afloop van de discussie bracht MusicaRosa een gevarieerd programma. Kortom: een aanrader voor elke organisator die voor zijn programma op zoek is naar paar muzikale rasartiesten.”
Nyckle Swierstra, afdeling Communicatie Rijksuniversiteit Groningen

“Dag Mariska,
Ik wil je laten weten dat ik een hele prettige middag hebt gehad bij jullie concert in de Theresiakapel.
Het was een programma met veel variatie waar het publiek zichtbaar van genoot!
Jij en Hans vormen een voortreffelijke muzikale combinatie.
Succes met al jullie muzikale activiteiten en ik kom zeker eens weer luisteren en kijken.”
Groet, Albert Kamphuis

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op