Mariska Oostijen – van der Kooi

musicarosa-6

Mariska Oostijen – van der Kooi (1978) zingt al van jongs af aan. Als peuter vond haar moeder haar ‘s ochtends altijd zingend in haar bedje. Hoewel Mariska als kind behoorlijk verlegen was, durfde ze wel alleen voor de klas te zingen, speelde ze graag mee in de schoolmusicals en zong ze bij een kinderkoor. De passie voor zingen is er altijd al geweest.
Mariska volgde zanglessen bij Hanneke Scheffers, Fenny Hoekstra (EVTS), Frouke van Es (CVT)  en studeerde aan de Academie Voor Lichte Muziek.
Naast optreden doet Mariska studiowerk (zang). Ze werkte o.a. mee aan het maken van lesmateriaal voor muziekeducatie. Ook geeft Mariska muziekworkshops aan kinderen en treedt ze op met een bigband.

Hans Kaldeway

musicarosa-6

Hans Kaldeway (1968) studeerde koordirectie lichte muziek, waarin hij in 2004 cum laude afstudeerde. Hij werkt als dirigent en muzikaal leider voornamelijk in projecten, zoals musicals, opera en muziektheater. Hans is workshopleider en organisator van de workshopserie “The Vocal Sound of…” en is vaste dirigent bij twee koren: ‘Tous les oiseaux d’Europe’ en ‘Bladgoud’.
Als pianist en toetsenist speelde Hans in de loop van de jaren bij zeer uiteenlopende pop-, jazz- en improvisatiebands.
Net zoals nu bij MusicaRosa, speelt het samenspelen met, en begeleiden van anderen altijd een belangrijke rol.