Muziek raakt en verbindt. Daarom wordt er bij vrijwel iedere uitvaart muziek gebruikt. Dat kan muziek van een cd/Spotify zijn, maar het kan ook heel mooi zijn als dit live wordt gespeeld en/of gezongen. Bij live muziek komt de muziek nóg meer binnen, het raakt meer en het maakt het afscheid nog persoonlijker. Het biedt troost aan de nabestaanden en draagt eraan bij dat de begrafenis- / crematieplechtigheid of herdenkingsbijeenkomst een dierbare herinnering wordt.
Wij, MusicaRosa, treden regelmatig op bij uitvaarten of een herdenkingsdienst. Dat kan in een crematorium of bij een kerkdienst zijn, maar bijvoorbeeld ook in een restaurant of buiten. MusicaRosa bestaat uit Mariska van der Kooi (zang) en Hans Kaldeway (piano).
“De manier waarop jullie onze liedjes gebracht hebben, maakt dat wij op een heel mooi afscheid terug kunnen kijken. We zijn blij dat we voor MusicaRosa hebben gekozen en willen jullie bedanken voor de fijne samenwerking en jullie mooie, ontroerende optreden”

Momenten waarop live muziek bij de uitvaart waardevol kan zijn

Werkwijze

 Impressie Live uitvaartmuziek

>> naar alle video’s

 

Reacties

“Tijdens de voorbereidingen van de uitvaart kwamen we op het idee om livemuziek te regelen.
Via internet kwamen we uit bij MusicaRosa. We werden direct gepakt door de mooie stem van Mariska. De manier waarop je samen met Hans in de kerk onze liedjes gebracht hebt, maakt dat wij op een heel mooi afscheid terug kunnen kijken. Ook hebben we veel reacties van mensen gehad die het erg mooi en ontroerend vonden. De contactmomenten vooraf verliepen ook erg prettig. Er is goed geluisterd naar onze wensen en met de keuze en de volgorde van de liedjes hebben jullie ons fantastisch geholpen.
We zijn blij dat we voor MusicaRosa gekozen hebben en willen jullie nogmaals bedanken voor de fijne samenwerking en jullie mooie ontroerende optreden.”
Familie Scheperkamp, Angeren

“Ik hoorde je zingen op een bruiloft. Ik was meteen onder de indruk van je heldere stem.
De liedjes die jij zong, raakten mij diep. Dat zegt veel, want ik heb niet vaak dat ik zo

geraakt kan worden door iemands stem.
Juist daarom, toen mijn Jan overleed, dacht ik meteen aan jou. Het was heel mooi de liedjes te horen met jouw stem en met begeleiding van Hans bij het afscheid van mijn man. Ik hoop jullie nog eens bij een andere gelegenheid te zien en horen spelen.
Ik wens jullie veel inspiratie, creativiteit en scheppingskracht toe in de toekomst.”
Met vriendelijke groeten, Valentina, Assen

“Hoi Mariska en Hans,
Bedankt voor jullie prachtige performance tijdens de dienst van mijn vader!!
Wij hebben heel veel lovende reacties gehad over de professionaliteit, gevoeligheid en kwaliteit waarmee jullie de muzieknummers hebben uitgevoerd. Dit is van een onschatbaar toegevoegde waarde geweest op de beleving van dit afscheid, ontzettend mooi gedaan.
Mijn complimenten voor jullie beide en nogmaals dank!!”
Huub van Bree, Eindhoven

“Mariska en Hans hebben een bijzondere plek gekregen bij mij, mijn familie en vrienden. Ik ben in contact gekomen met MusicaRosa op het moment dat bekend was dat ik zou gaan trouwen. Mijn partner was ernstig ziek en onze tijd zou beperkt zijn. Binnen twee weken zijn we getrouwd. Via internet kwam ik bij Mariska en Hans uit. Het telefonisch contact was zo hartelijk dat ik gelijk wist dat ik, naast de keuze om te trouwen, ook met MusicaRosa goed zat. De ernst van de situatie was hen volkomen duidelijk. Een huwelijk met weinig reden tot grote vreugde. Omdat de inbreng bij zowel het burgerlijk als kerkelijk huwelijk werd gevraagd ging onze voorkeur uit naar zowel religieuze  als niet religieuze liederen. Onze keuze was voor MusicaRosa geen enkel beletsel. Professioneel, warm en betrokken hebben zij onderdeel uitgemaakt van ons huwelijk. Diep ontroerd waren mijn man en ik en alle gasten. Het grootste compliment wat ik MusicaRosa kan geven is de vraag die meerdere keren aan mij is gesteld: zijn dat vrienden van jullie? Op gepaste wijze passen zij zich aan binnen een groep.
Helaas is een maand na mijn huwelijk mijn man overleden. Voor hem en mij was het bijna logisch dat ook op de dag van de uitvaart MusicaRosa een aantal liederen zou zingen. Het mocht dan onze wens zijn, maar er moet wel ruimte in hun agenda zijn. Het is gelukt en op wat voor manier. Je moet je realiseren dat het voor zowel Mariska als Hans niet makkelijk is te zingen en te spelen op een uitvaart waarvan je de overledene een maand geleden nog gesproken hebt. Ik heb deze moeilijkheidsfactor ook met hen besproken. Zij hebben ja gezegd en professioneel maar vol verbondenheid gezongen en gespeeld. Zelfs een verzoeknummer (Look for me in rainbows) wat zij niet in hun repertoire hadden, heeft Mariska prachtig gezongen. In vreugde en bij verdriet zorgt MusicaRosa door prachtige zang en pianospel precies voor de juiste sfeer.”
Ruud Pranger

>> Bekijk alle reacties

bekijk tarieven | neem contact op | uitvaart links

Zie ook: