“Na 4 jaar ziek-zijn uiteindelijk afscheid moeten nemen van onze lieve moeder en oma in november 2021.
Ze heeft de respectabele leeftijd van 91 jaar mogen bereiken. Ze wilde nog niet sterven.
Haar geest wilde nog van alles meemaken; maar het lichaam liet haar uiteindelijk in de steek.
Dan komt het moment waarop je de uitvaart moet gaan regelen. Ik vond CD muziek zo gewoon en gebruikelijk tijdens een uitvaart.
Ik wilde echt iets anders op háár uitvaart. Dus googelen op live-muziek uitvaart.

Al vrij snel kwam ik uit op Musica Rosa. Een aantal liedjes diverse keren beluisterd en dat was zo schitterend gezongen en gespeeld dat ik gelijk dacht, die zou ik graag willen laten spelen op haar uitvaart.
Ze ontroerden me geweldig en die heldere stem….
Gelukkig had Mariska ruimte in de agenda en heeft ze vijf liedjes ten gehore gebracht op de uitvaart; met begeleiding van pianist Paul.

Wat heeft ons allen dat goed gedaan. Vele aanwezigen hebben ons laten weten dat ze het erg mooi vonden.

Ik vind het moeilijk hier te omschrijven wat het met je doet. Nu ik in de maanden na haar dood mijn moeder steeds meer ga missen, denk ik vaak ook aan hetgeen we nog voor haar hebben kunnen doen.
Een witte kist, schitterende bloemen en mede door de muziek een mooi en passend afscheid. Met enige regelmaat beluister ik nog de gezongen liedjes op de website. Daar put ik kracht uit om door te gaan en proberen weer te genieten van het leven.

Ik kan daarom ook alleen maar zeggen dat ik een ieder Musica Rosa zou aanbevelen. Ze denken met je mee, adviseren je en kunnen op verzoek zelfs een nummer instuderen. Luister maar eens naar de diverse muziekstukken op hun website.

Mariska en Paul hartelijk dank voor jullie bijdrage, in een voor ons zo moeilijk moment.”
Jannie Lukje en familie

 

“Toen onze moeder overleed mocht het afscheid helaas alleen in kleine kring plaatsvinden. Voor ons betekende dit alleen minder genodigden, maar geen andere concessies. Bij het afscheid van onze vader had MusicaRosa al voor de muzikale begeleiding gezorgd en dat is ons heel goed bevallen. Een hele prettige communicatie vooraf, de mogelijkheid om nummers te spelen die nog niet op de lijst stonden maar vooral de mate van aanwezigheid tijdens de uitvaart die precies goed was maakte dat wij geen enkele twijfel hadden wie we voor het afscheid van mama zouden vragen. En eigenlijk was het nu nog mooier, de begeleiding van live muziek in zo’n kleine setting was heel bijzonder. Bedankt Mariska en Hans, het was 2 keer precies zoals gehoopt.”
Anke van Oijen

“MusicaRosa heeft tijdens de crematie van mijn moeder de muziek verzorgt. Ze hebben op verzoek liedjes gezongen die wij hadden uitgekozen en moesten ze de tekst nog opzoeken.
Ook hebben ze samen met de kinderen een lied gezongen die onze zoon had uitgekozen. Al en al heeft onze moeder en oma een hele mooie uitvaart gekregen.”
Marjanne

“Vlak voor het overlijden van mijn vader hoorden we een nummer van Mike Bodde… De tekst was zo passend bij de wens van mijn lieve paps. Mariska zei meteen: dan gaan we die toch doen… En wat was het prachtig gezongen. Zoveel mooier nog dan Mike het zong en gaf troost bij het verdriet en gemis. Mariska en Hans gaven voor ons de afscheidsbijeenkomst die persoonlijke sfeer die onze vader verdiende.”
Conny Wijnands, Lelystad

“Beste Mariska,
Mede namens mijn familie nogmaals heel veel dank voor jullie prachtige muzikale omlijsting vanmorgen.
Wij waren allemaal zeer onder de indruk en vonden het prachtig! Mede dankzij jou en Hans is het een prachtige viering geworden.
Ik heb overigens ook van zooooo veel mensen die aanwezig waren bij de dienst evenzovele positieve reacties gehad op jullie muzikale omlijsting. Iedereen was vol lof en vond het zeer indrukwekkend. Ook wij kijken er met een bijzonder goed gevoel op terug. Wij prijzen ons gelukkig dat wij jullie hebben gevonden.”
Fam. Vessies, Heemskerk

“Bij de crematie van mijn vader heeft MusicaRosa een gedeelte van de muziek verzorgd. En hoe! Wat een stem heeft Mariska, die kwam binnen.
De combinatie van piano en zang maakte het puur en indrukwekkend. Mariska weet iedereen te raken met haar stem, daar twijfel ik niet aan.
Mede dankzij MusicaRosa hebben wij mijn vader het afscheid kunnen geven dat hij verdiende.”
Arjo van Beek, Ede

“Tijdens de voorbereidingen van de uitvaart kwamen we op het idee om livemuziek te regelen.

Via internet kwamen we uit bij MusicaRosa. We werden direct gepakt door de mooie stem van Mariska. De manier waarop je samen met Hans in de kerk onze liedjes gebracht hebt, maakt dat wij op een heel mooi afscheid terug kunnen kijken. Ook hebben we veel reacties van mensen gehad die het erg mooi en ontroerend vonden. De contactmomenten vooraf verliepen ook erg prettig. Er is goed geluisterd naar onze wensen en met de keuze en de volgorde van de liedjes hebben jullie ons fantastisch geholpen.
We zijn blij dat we voor MusicaRosa gekozen hebben en willen jullie nogmaals bedanken voor de fijne samenwerking en jullie mooie ontroerende optreden.”
Familie Scheperkamp, Angeren

“Hoi Mariska en Hans,
Bedankt voor jullie prachtige performance tijdens de dienst van mijn vader!!
Wij hebben heel veel lovende reacties gehad over de professionaliteit, gevoeligheid en kwaliteit waarmee jullie de muzieknummers hebben uitgevoerd. Dit is van een onschatbaar toegevoegde waarde geweest op de beleving van dit afscheid, ontzettend mooi gedaan.
Mijn complimenten voor jullie beide en nogmaals dank!!”
Huub van Bree, Eindhoven

“Hallo Mariska,
Helaas heb ik jou en Robert aan het einde van de voor ons indrukwekkende dag niet meer gesproken. Wat ik je al wel heb kunnen zeggen is dat ik enorm trots op jullie ben. Dit uit de grond van ons hart. Wat een ongelooflijk mooi geluid horen wij als jij gaat zingen. Bij deze nogmaals hartelijk dank voor jouw snelle reageren en jullie optreden. Wij wensen jou en je collega een mooie carrière verder in de muziek toe. Maar met zo’n geluid in jouw stem zal dit geen enkel probleem moeten zijn.”
Meer dan hartelijke groeten Cor en Jantine, Nunspeet

“Hoi Mariska,
Het was een mooie, niet te ‘zware’ dienst. En jullie liedjes maakte het nog meer bijzonder. De kinderen vonden het ook heel mooi. Wat ik ook fijn vond is dat je zo alert reageerde op mijn mail en appjes. Heel attent en belangrijk met deze dagen. Bedankt daarvoor!
Veel succes verder!!”
Robert, Arnhem

“Hoi Mariska,
Via deze weg wil ik jou en de Hans nogmaals hartelijk danken voor de prachtige gespeelde en gezongen liedjes. Het heeft mij en mijn familie diep geraakt en paste erg goed bij de dienst. Ook de reacties van anderen waren zeer positief. Dank voor de prettige samenwerking.”
Familie Van Dijk, Baflo

Lieve Mariska,
Het was fijn dat jij en Hans er waren bij het afscheid van mijn man. Mede dankzij jullie was het een heel mooi afscheid. Héél veel reacties gehad. Ik zal jullie van harte aanbevelen als er vraag is naar
muziek.”
Hartelijke groet Joke, Utrecht

“Lieve Mariska,
We zijn net thuis…
Ik, en alle aanwezigen, willen jullie ongelooflijk veel complimenten geven voor jullie fantastische bijdrage aan de uitvaart van mijn geliefde vader. Echt, we zijn daarna overladen met complimenten over de manier waarop jullie optraden. En zelf ben ik 100% tevreden over hoe alles is gegaan. Wat heb jij een ongelooflijk prachtige stem en Robert speelde ook zo mooi. Heel erg bedankt!”
Lieve groet, Anja

“Ik dank jullie zeer voor jullie voortreffelijke muzikale begeleiding bij de uitvaart.”
Met vriendelijke groet, Familie De Lange, Heerenveen

“Echt super bedankt voor de muzikale begeleiding tijdens de uitvaart. Het was meteen een stuk persoonlijker, waardoor iedereen op een mooie manier afscheid heeft kunnen nemen. Fijn ook dat jullie ons bij de koffietafel gedag kwamen zeggen, dat deed goed. Mochten we op wat voor gelegenheid nog eens live muziek nodig hebben, weten we jullie te vinden. Dankjewel!”
Familie Van den Broek, Vlijmen

“Bij het afscheid van onze bejaarde moeder kozen wij voor een muzikale bijdrage van MusicaRosa. Moeder gaf tijdens haar leven regelmatig aan dat ze een vreselijke afkeer had van afgespeelde muziek tijdens uitvaarten. Muziek uit de muur noemde zij dat.”
Uitgaande hiervan twijfelden wij tussen een herdenkingsdienst met predikant en orgel of tussen live muziek.
Enige maanden eerder had ik MusicaRosa gehoord tijdens het afscheid van een familielid.
Om het afscheid dicht bij onszelf te houden zagen we af van de kerkdienst en maakten gebruik van de muzikale kwaliteiten van MusicaRosa.
Groot voordeel is voor ons geweest dat we zowel het gelovige aspect in de vorm van de psalm De Heer is mijn Herder als meer eigentijdse liederen konden gebruiken.
Mariska zong prachtig Het Testament van Bram Vermeulen en bij het naar buitengaan Hallelujah van Leonard Cohen.
Na die tijd hebben we erg veel reacties gekregen op de bijdrage van MusicaRosa; mensen waren verbaasd bij binnenkomst, genoten van de muziekkeus, van het verrassende effect, de warmte die eruit sprak en het prachtige samenspel tussen zangeres en toetsenist.
Als (klein)kinderen denken wij recht gedaan te hebben aan oma’s/moeders laatste wil door muziek op de juiste wijze te hebben gekozen.
Doordat het zo goed paste bij onze eigen inbreng, hebben wij een meer dan goed gevoel overgehouden aan de herinneringsdienst aan haar.
Het was het laatste wat we voor haar konden doen.”
Groet Peter Hagedoorn, Winschoten

“Mariska,
Ik wil je nogmaals bedanken voor jullie super mooie optreden tijdens de herdenking van mijn vader. Met jullie erbij was het compleet en heel bijzonder! Onwijs lief dat je ook onze verzoeknummers hebt gezongen. Bedankt.”

Geeske Koopman

“Dank jullie wel voor de prachtige muzikale begeleiding bij de uitvaartdienst. Het was een bijzonder mooi optreden van jullie beiden.”
Familie van der Weide

“Gisteravond was ik met mijn ouders bij de herinneringsavond van Yarden om mijn zusje te herdenken en een kaarsje voor haar te branden. jullie speelden daar hele mooie liedjes.. Mede door de liedjes ‘Breng me naar het water’ en ‘In the arms of an angel’ voerden jullie ons terug naar 17 februari, de dag van haar begrafenis… ondanks dat dit een hele heftige dag was hebben we deze wel ingevuld conform haar wens en met haar muziek.. en daar werden oa deze 2 nummers ook gedraaid…. dank!”
Nathalie, Assen

“Mariska en Hans,
We willen jullie graag hartelijk bedanken voor de geweldige muzikale begeleiding tijdens de avondwake voor onze vader en opa. Het heeft een enorme indruk op ons gemaakt. Tijdens het samenzijn na de mis, hebben we van de genodigden alleen maar positieve reacties gekregen. Helaas hebben we jullie niet meer persoonlijk kunnen bedanken.”
Familie Stegers, Hengelo

“Jullie bijdrage was echt fantastisch bij het afscheid… Heel veel complimentjes gehad over de dienst en dat jouw stem vele mensen geraakt heeft. Nogmaals super bedankt dat jullie dit wilden doen. Zelfs de begrafenisondernemers waren onder de indruk en verwachten dat er meer “ons” gaan naäpen…duss☺. Succes verder.”
Groet, Jolanda Spijkerman

“De dokters hadden hem al opgegeven, maar zelf wist onze geliefde man en (schoon)vader in 2014 nog van geen opgeven. En zo werd het voorgenomen uitvaartconcert van MusicaRosa een verjaardagsconcert waar hij en wij met volle teugen van genoten. Met een lach – en een paar tranen.
Een kleine twee jaar later kwam het onvermijdelijke afscheid dan toch. En juist omdat wij en hij zulke warme herinneringen hadden aan dat eerdere optreden, stond één ding direct vast: geen ceremonie zonder Mariska en Hans. Zonder enige aarzeling voegden we de datum naar hun mogelijkheden. Het was weer een voltreffer. De intense betrokkenheid, de diepgevoelde emotie die deze twee bijzondere artiesten op elke aanwezige wisten over te brengen, de engelenstem en het adembenemende pianospel. Iedereen was diep onder de indruk. Het zorgde voor troost en voor warmte. En het vormde een onmisbaar bestanddeel van de fijne sfeer die deze hele middag en avond in de Leurse Hof kenmerkte. Het verdriet gaat er niet mee weg, maar de mooie herinneringen aan een onvergetelijk afscheid vullen een heel klein beetje van het grote gat dat hij heeft achtergelaten.”
Nelly, Joop/Martien, Inge/Oscar

“Hoi Mariska en Hans,
ik vont het heel leuk bij de begraavnis van oma dat ik jullie pragteg muusiek hor en ik vont het ook heel leuk het selv singe ‘dag ster grote ster’.”

Lievst Renske (7 jaar)

“Op de uitvaartbeurs in Westerbork hoorden we Mariska zingen en we werden geraakt door haar zang.
We hebben haar naam en het idee onthouden dat zij een extra dimensie kon geven aan de uitvaartdienst voor onze moeder.
Afgelopen december is zij overleden op 96 jarige leeftijd, en MusicaRosa heeft een indrukwekkende bijdrage geleverd aan de afscheiddienst.
De dienst heeft door hun inbreng een eigentijds karakter gekregen die alle generaties aansprak, want ook voor de mensen die niet zo vaak,
of helemaal niet meer in de kerk komen geeft muziek troost en inspiratie.
Muziek waar onze moeder van hield is, live, op een prachtige manier in het Fries, Engels en Nederlands vertolkt door Mariska en Hans.
Hans heeft doormiddel van zijn piano muziek aan het begin en eind van de dienst, het piano spel van onze moeder in gedachten doen herleven,
zij speelde tot op haar 91e piano en wanneer tijdens het uitdragen van de kist haar favoriete stuk gespeeld wordt bezorgt je dat kippenvel maar ook een warm gevoel dat iemand dat zo mooi op zo’n moeilijk moment ten gehore brengt.

Mariska dank voor je persoonlijke aandacht, advies, betrokkenheid voor en na de dienst.
Hans dank voor het prachtige pianospel.”
Familie van Gosliga

“Hartelijk dank voor je komst en je muzikale bijdrage.
We hebben veel complimenten over jullie ontvangen, bij deze wil ik die overbrengen.”
Ronald Rodenburg

“Lieve Mariska en Robert,
Wat hebben jullie een prachtige, bijzondere en stijlvolle bijdrage geleverd aan de uitvaart van onze lieve vader en opa. Iedereen is vol lof over jullie en bij deze geven we graag de vele complimenten door. Muziek ontroert… en jullie zijn fantastisch!”
Liefs namens de héle familie, Anja Vendrig

“Namens de zoon van een overleden vrouw, mag MusicaRosa een stukje op de website schrijven.
Na afloop van de uitvaartdienst kwam hij naar ons toe. Hij vertelde dat hij al geruime tijd troost put uit onze muziek. Vooral onze versie van ‘Mag ik dan bij jou’ had hij al vaak beluisterd. Zowel de muziek tijdens de dienst als de achtergrondmuziek tijdens het koffiedrinken vond de familie mooi en passend. Na de dienst en de periode erna heeft de familie nog veel positieve reacties gekregen.”
Namens Paul

“MusicaRosa: Warme klanken als Ode aan iemands leven 

Tijdens de voorbespreking van de uitvaart  van een jonge vrouw – die nu overleden is – zag ze voor zich dat er live muziek zou klinken gedurende het samenzijn in het Grand Café, na de kerkdienst en de begrafenis. Ze hoorde de klanken al en had ook nog een verzoeknummer dat ze graag ten gehore wilde laten brengen. Dit nummer bracht haar innerlijke inspiratiebron tot leven en kon de belangstellenden kracht en ondersteuning geven.

Na wat zoeken op internet kwam ik MusicaRosa tegen. Het eerste gesprek was gelijk heel open, bereidwillig en erg aangenaam. Ik bracht dit over, de jonge vrouw luisterde naar het nummer op de website,…..een voltallig ‘Ja’ volgde.

De dag voor de uitvaart kwam er nog een ander verzoeknummer van de familie en dit werd direct meegenomen in het geheel. Het samenzijn die avond was erg plezierig, het samenwerken heel vanzelfsprekend. Ik kondigde wat nummers op een speciale manier aan en Mariska’s stem nam dit gelijk over en liet ons de gezongen teksten echt beleven. De klanken van de vleugel ondersteunde dit geheel.

De ontspannen sfeer is mede door de inbreng van MusicaRosa een feit. Een warme muzikale omhulling waarin iedereen zich vrij voelde om door de ruimte te bewegen, te luisteren, met elkaar te praten, een hapje te eten en een toast op het leven uit te brengen. Een ware Ode aan het leven van deze jonge vrouw, een geschenk van haar wat iedereen in zijn hart gesloten heeft en mee naar huis nam. Een prachtige, blijvende muzikale herinnering.”
Denise van de Ven, uitvaartbegeleiding 

“Ik hoorde je zingen op een bruiloft. Ik was meteen onder de indruk van je heldere stem.
De liedjes die jij zong, raakten mij diep. Dat zegt veel, want ik heb niet vaak dat ik zo

geraakt kan worden door iemands stem.
Juist daarom, toen mijn Jan overleed, dacht ik meteen aan jou. Het was heel mooi de liedjes te horen met jouw stem en met begeleiding van Hans bij het afscheid van mijn man. Ik hoop jullie nog eens bij een andere gelegenheid te zien en horen spelen.
Ik wens jullie veel inspiratie, creativiteit en scheppingskracht toe in de toekomst.”
Met vriendelijke groeten, Valentina, Assen

“Mariska en Hans hebben een bijzondere plek gekregen bij mij, mijn familie en vrienden. Ik ben in contact gekomen met MusicaRosa op het moment dat bekend was dat ik zou gaan trouwen. Mijn partner was ernstig ziek en onze tijd zou beperkt zijn. Binnen twee weken zijn we getrouwd. Via internet kwam ik bij Mariska en Hans uit. Het telefonisch contact was zo hartelijk dat ik gelijk wist dat ik, naast de keuze om te trouwen, ook met MusicaRosa goed zat. De ernst van de situatie was hen volkomen duidelijk. Een huwelijk met weinig reden tot grote vreugde. Omdat de inbreng bij zowel het burgerlijk als kerkelijk huwelijk werd gevraagd ging onze voorkeur uit naar zowel religieuze  als niet religieuze liederen. Onze keuze was voor MusicaRosa geen enkel beletsel. Professioneel, warm en betrokken hebben zij onderdeel uitgemaakt van ons huwelijk. Diep ontroerd waren mijn man en ik en alle gasten. Het grootste compliment wat ik MusicaRosa kan geven is de vraag die meerdere keren aan mij is gesteld: zijn dat vrienden van jullie? Op gepaste wijze passen zij zich aan binnen een groep.
Helaas is een maand na mijn huwelijk mijn man overleden. Voor hem en mij was het bijna logisch dat ook op de dag van de uitvaart MusicaRosa een aantal liederen zou zingen. Het mocht dan onze wens zijn, maar er moet wel ruimte in hun agenda zijn. Het is gelukt en op wat voor manier. Je moet je realiseren dat het voor zowel Mariska als Hans niet makkelijk is te zingen en te spelen op een uitvaart waarvan je de overledene een maand geleden nog gesproken hebt. Ik heb deze moeilijkheidsfactor ook met hen besproken. Zij hebben ja gezegd en professioneel maar vol verbondenheid gezongen en gespeeld. Zelfs een verzoeknummer (Look for me in rainbows) wat zij niet in hun repertoire hadden opgenomen, heeft Mariska prachtig gezongen. In vreugde en bij verdriet zorgt MusicaRosa door prachtige zang en pianospel precies voor de juiste sfeer.”
Ruud Pranger

“Live muziek tijdens een uitvaart is een hele mooie aanvulling. Het geeft een ander karakter aan de muziek en daardoor aan de sfeer van het afscheid.
MusicaRosa is voor live muziek tijdens een uitvaart een zeer goede keuze geweest. De uitstraling, het geluid, de passie die ze uitdragen tijdens het optreden maakt dat MusicaRosa voor live zang en piano tijdens een uitvaart een geweldige aanvulling is.”
Kirsten Boerema, uitvaartverzorging

“Ontroerd door de live muziek tijdens het afscheid.
Bij binnenkomst van de familie met de overledene, werd het nummer The Rose – Bette Midler gespeeld, bijzonder en zeer indrukwekkend. 
Live muziek is voor veel mensen emotie en geeft een warme sfeer.  
Mariska (zangeres) en Hans (pianist) maken met hun live muziek het afscheid uniek.

Ik heb mooie reactie’s  gekregen op de live muziek. De meeste mensen weten niet dat dit mogelijk is.  Ik hoop dat we in de toekomst nog vaak mogen samenwerken, want ik vond het heel bijzonder.”
Danielle Langkamp, uitvaartondernemer

Geïnteresseerd? neem contact op | bekijk tarieven | uitvaart links